- مهدی موسوی
- يكشنبه ۱۰ آذر ۹۸
- ۱۲:۴۱
- ۰ نظر
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
مواد لازم | |
سفیده تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۲۰۰ تا ۲۴۰ گرم |
وانیل | یک دوم قاشق چایخوری |
رنگ خوراکی (در صورت تمایل) | به میزان دلخواه |
جوهر لیمو | یک دوم قاشق چایخوری |
مغز گردو خرد شده | یک دوم پیمانه |
خلال بادام و پسته برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه
- فر را روی حرارت ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سفیدههای تخم مرغ را در کاسهای ریخته و با دور تند همزن برقی بزنید.
- در حین زدن سفیده تخم مرغ، شکر را کم کم به آن اضافه کنید و مخلوط شکر و سفیده را تا حدی بزنید که سفیده فرم گرفته و با برگرداندن ظرف، از آن جدا نشده و نریزد.
- وانیل، رنگ خوراکی و جوهر لیمو را به مواد اضافه کرده و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
- مغز گردو خرد شده را به مایه شیرینی اضافه کرده و با لیسک در حدی هم بزنید که مواد یکدست شوند.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه شیرینی را با استفاده از قیف پارچهای یا ماسوره (ساده و متوسط) و با فاصله ۵ سانتیمتر از یکدیگر روی آن بریزید.
- سینی را به مدت ۴۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید.
- پس از ۴۵ دقیقه سینی را از فر خارج کرده و روی شیرینیها را تا داغ است با خلال پسته و بادام تزیین کنید.با همه چی همراه باشید
چند نکته
- هرچه تکههای مغز گردو درشتتر باشد، شیرینی حجیمتر میشود.
- به جای رنگ خوراکی میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده به کار ببرید یا اصلا از هیچ رنگی استفاده نکنید.
- علت اضافه کردن جوهر لیمو این است که پس از پخته شدن شیرینی، رویه آن خشک نشده و از آن جدا نشود.
- گاهی برای تهیه شیرینی پفکی به جای زرده از سفیده تخم مرغ نیز استفاده میکنند، اما شیرینی حاصل بافتنی ترد نخواهد داشت.
سخن آخر
شیرینی پفکی گردویی از شیرینیهای سنتی و در عین حال بسیار ساده است که برای پذیرایی از میهمانها در مراسم خاصی مانند جشن باستانی نوروز مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع: ستاره