- مهدی موسوی
- دوشنبه ۱۸ فروردين ۹۹
- ۱۱:۵۴
- ۰ نظر
طرز تهیه شربت آلبالو :
شربت آلبالو یکی از بهترین و خوشمزه ترین شربت های مجلسی ایرانی است که در فصول گرم سال بسیار مورد توجه مردم عزیزمان قرار می گیرد این شربت دارای خواص فراوانی است که از مهمترین آن می توان به ضد عطش بودن آن اشاره کرد.پس با نمناک همراه باشید تا طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم شربت آلبالو :
آلبالو: ۱ کیلوگرم
شکر: ۲کیلوگرم
آب: ۱ لیوان
وانیل: یک قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه:
آلبالوها را شسته و پاک کنید. بهتر است هستههای آلبالو را هم جدا کنید برای جدا کردن هستهها هم میتوانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا میشود.
آلبالوهای هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.
آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.
شعله را خیلی کم نکنید، چون رنگ شربت تیره میشود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید، چون به سرعت میسوزد و قهوهای رنگ میشود.
بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.
از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالوها را در شربت فشار ندهید، چون از شفافیت رنگ شربت میکاهد.
همچنین بخوانید:
- کیک خیس خانگی ساده اما با طعمی لذیذ و خواستنی
- طرز تهیه “دلمه برگ مو” غذای پرطرفدار ترکی
- طرز تهیه “کوفته قلقلی” با گوشت چرخ کرده
نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:
بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند میشود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب میکند، ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل میشود.
اگر آلبالوها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
به شربت آلبالو غالباً وانیل میزنند، ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو میتوانید مربای آلبالو درست کنید.
برای تزیین پارچ شربت میتوانید آلبالوهای تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
سوالات رایج در تهیه مربا و شربت:
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود میآید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرک زدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود میآید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
● شفاف شدن شربتها
برای شفاف شدن شربتها و جرم گیری آنها میتوان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه، ولی مخلوط نمیکنیم. سفیده جرم شکر را میگیرد و تیره میشود در نتیجه شربت شفاف میشود. سپس سفیده را از شربت بیرون میآوریم.
منبع: khandeha