مواد لازه برای تهیه دلمه برگ مو

    برگ مو:به مقدار لازم
    گوشت چرخ کرده:300 گرم
    برنج:یک پیمانه
    سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:300 گرم
    پیاز متوسط:دو عدد
    لپه:یک پیمانه
   نمک:به مقدار کم

مواد لازم برای چاشنی دلمه

    آب:یک پیمانه
    سرکه:نصف پیمانه
    شکر:یک قاشق غذا خوری
    نمک:به مقدار کم

طرز تهیه دلمه برگ مو

لپه و برنج را جداگانه خیس کنید .و بعد نیم پز کنید.

تابه ای را روی حرا رت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.

و مواد را داخل برگها  به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.

سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

 

طعم چاشنی دلمه:

برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

دقت کنید سرکه را  هنگام دم گذاشتن دلمه ها  اضافه نکنید .

فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی.

اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه.

برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.

نکات:

اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.

می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید

همچنین بخوانید:

نکاتی در طرز تهیه دلمه برگ مو:

برگرداندن پیش دستی روی دلمه ها باعث میشود زمانی که با آب می پزند از هم باز نشوند.
میزان شربت آبلیمو بستگی به ذائقه شما دارد اگر نصف لیوان شربت داخل مواد کافی نبود و طعم نگرفته بود به میزانی که طعم بگیرد شربت داخل مواد بریزید وبرای افزودن شربت در مرحله آخر(پخت) دوباره شربت درست کنید.
مقدار مواد ممکن است از تعداد برگ موها کمتر باشد و مقداری برگ مو اضافه آید میتوان برگ موهای جوشیده را در فریزر نگهداری کنید.
دو سه لایه ای که ته ظرف گذاشته می شود باعث می شود خود دلمه ها نسوزند زیرا شربتی که درآخر اضافه می شود چون مقداری شیرینی دارد ته نشین می شود و باعث سوخت آن برگ موهای اضافی میشود.
ترشی و شیرینی مواد و حتی خود دلمه ها بستگی به ذائقه تان دارد.


منبع : ashpazkhoone20